Световъртеж

Според изследванията до този момент един на всеки трима пациенти с МС могат да изпитат този симптом в различна степен в определен момент от заболяването си. Причините за появата могат да бъдат различни и не всяко замайване може да бъде оценено като световъртеж. Той може да бъде свързан с вестибуларна криза или проблеми с кръвния поток, придружен с гадене, затова за него трябва да се съобщи на здравен специалист. Най-често световъртеж се получава през пролетно-летния сезон.

Овладяването на един световъртеж отново може да бъде различно според неговия вид, степен и общото физиологично състояние. Техниките, които могат да бъдат използвани са: медикаменти, хранителен режим, рехабилитация или упражнения.

Ниските нива на B12 често пъти могат да бъдат причина за световъртеж. Те се установяват с обикновен кръвен тест и се коригират с прием на B-complex по схема, която компенсира конкретния недостиг. Ако недостигът не е сериозен, тогава храни, богати на Б12, като черен дроб, яйца, пилешко месо, нискомаслено кисело мляко, сьомга и други биха нормализирали нивата.

източник:

https://www.mstrust.org.uk

https://www.nationalmssociety.org

%d блогъра харесват това: