„МС не е присъда“

Интервю с Акад. д-р Миланов

Какво се е променило през последните 10 години в неврологията в България и улеснен ли е достъпът до специализирани невролози?

За терапиите на множествена склероза, рисковете на алтернативните методи за лечение и диетите, важността на навременното диагностициране, стигмата на думата „склероза“ и за други теми с висока важност разказва академик д-р Миланов в информационната инициатива „МС не е присъда“.

„Множествена склероза не е присъда“ е информационна кампания, организирана от сдружение „Избери България“ в партньорство с Българското дружество по неврология, фондация „Множествена склероза България“ и Рош България. Кампанията се осъществява с медийната подкрепа на БНТ, БГ Радио и NOVA.

Основните цели, които кампанията изпълнява са в синхрон с кампаниите в световен мащаб, касаещи МС. А именно да се повиши информираността в България и  да се покаже напредъкът в достъпа до лечение в България през последните години. Те са в синхрон с кампаниите в световен мащаб, касаещи МС през 2019-а.

За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на сдружението.

Публикувано от msmystrategy

Здравейте, името ми е Христина, на 30 години съм, завърших Медии и журналистиката в УНСС. Най-сетне реших да създам своя собствена страница към фондация "Множествена склероза" България, където мога да комбинирам знанията си от специалност логопедия, която не завърших заради МС и уменията си от "Еразъм", където бях поставена между креативните медии и политическо писане и научно изследване. И идеята просто се появи. Така че ще се радвам, ако можете да намерите полезна информация тук и се надявам да не срещате моите проблеми с МС. :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: